onsdag 28 april 2010

Hush, hush


"Hush, hush" är en ny roman (2009) på engelska av författaren Becca Fitzpatrick. Boken handlar om flickan Nora, som bor ensam med sin mamma i ett hus som ligger lite utanför staden. Noras pappa har nyligen dött och hennes mamma är tvungen att vara iväg mycket med jobbet för att de ska få det att gå runt. Nora blir kär i den nya klasskamraten Patch, som visar sig vara en farlig fallen ängel. När hon är i närheten av honom så kan hon känna faran som han utstrålar, men kan samtidigt inte låta bli att dras till den mystiska Patch. Hon vet innerst inne att hon borde fly honom, men kan inte förmå sig att göra det rätta.

Nora råkar plötsligt ut för en rad otäcka händelser, där det tydligt framgår att någon vill se henne död. Efter händelserna så försvinner alla bevis på vad som hänt och hon börjar tvivla på om hon inbillar sig, men "synerna" är för starka för att inte vara äkta. Men vem är det egentligen som ligger bakom attackerna? Nora kan inte tro att det är Patch, då han hade haft chansen att döda henne flera gånger om han velat. Hennes misstankar riktas i stället mot Elliot som kommit ny till skolan efter att han varit misstänkt för mord på en flicka i sin förra skola. Men hennes bästa kompis Vee vägrar tro att Elliott kan ha något med saken att göra och tror mer på att det skulle vara Patch. Vem är det egentligen som vill döda Nora? Kommer kärleken till Patch någonsin ha en chans med tanke på att han är en ond fallen ängel? Är det verkligen kärlek som Patch känner för Nora, eller är det av en annan anldening han dras till henne? Frågorna hopar sig och spänningen är näst intill olidlig i slutet.

Boken påminner en del om twilight-böckerna, med den förbjudna kärleken till ett övernaturligt väsen. Även om liknelserna är rätt slående så är "Hush, hush" bra och spännande på sitt eget sätt. Men gillar man twilight-böckerna så kommer man definitivt gilla den här boken. Den är inte heller allt för svårläst även om den är på engelska.

1 kommentar:

  1. Boken finns nu översatt till svenska och heter "Fallen ängel"/mvh Biblisen

    SvaraRadera