torsdag 22 april 2010

Tänk om det där är jag


Agnes 17 år är huvudpersonen. Vi lär känna henne veckorna innan hon ska börja tvåan på gymnasiet i en ny skola i en stad 65 mil bort. Hela hennes familj har flyttat till Umeå från Stockholm, för att hennes mamma bara måste ha ett nytt och spännande jobb. Agnes har bestämt sig för att ge ge sig själv en nystart! Hennes första gymnasieår blev en katastrof - hon valde rätt program framför att vara med sina kompisar - och det blev helt fel. Hon har känt sig helt udda och utanför i klassen och hennes självförtroende är i absoluta botten. Nu jobbar hon som bäst på att skaka av sig gamla omöjliga Agnes.

"Fake it till you make it" är hennes ledord nu. Genom grannkillen Adam lär hon känna riktigt trevligt folk. Även om de känns alldeles för "normala" för henne...
"Ibland (ganska ofta) kändes allt, hela det här nya livet, som ett svårt matteproblem som hon måste lära sig. Inte för att hon ville, utan för att hon måste." (Citat från boken)

Jag rekommenderar varmt denna bok för läsning! För dig som funderar på det här med självförtroende och vem man är egentligen, ja, för dig som funderar lite mycket helt enkelt.

Johanna Lindbäck har skrivit boken. Andra böcker av henne är En liten chock och Min typ brorsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar